Mataró escalfa motors de cara a la Diada de Sant Jordi

Mataró es prepara per la diada de Sant Jordi, i ho fa amb diverses activitats, que tindran lloc al llarg d'aquest cap de setmana i durant el mateix dilluns, dia 23 d'abril. Demà dissabte s'instal·larà a la Plaça santa Anna la Fira del llibre, on s'hi podran trobar les principals novetats editorials. Ja de cara a dilluns, als llibres s'hi sumaran la múltiples parades de roses, que contribueixen, com cada any,  a fer de Sant Jordi una de les festivitats catalanes per excel·lència

Durant el mateix dia 23, es repeteix "La Biblioteca a cel obert", organitzada per la xarxa de biblioteques públiques i les lectures en veu alta, impulsades pel Pla Educatiu l'Entorn i el centre de Normalització Lingüística. Dues activitats, que aquest any canviaran d'emplaçament i es traslladaran de la plaça Santa Anna al pati de la Residència Sant Josep. Entre les activitats de la jornada, també hi destaquen, les portes obertes a l'Ajuntament, de 10 del matí a 6 de la tarda, l'actuació castellera de la colla del Capgrossos de Mataró, que tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre a davant de l'Ajuntament o la tradicional fogonada i ball de Sant Jordi.

Prèviament, diumenge serà el torn del Llibre Gegant de Contes, que celebra aquest any la seva 42ena edició. Des de les 12 i fins les 2 del migdia, diferents artistes de la ciutat il·lustraran sobre paper les aventures que vulguin explicar els nens i nenes de la  ciutat. Prèviament a 2/4 de 12 començarà el Correconte del Drac i el Dragalió, que aniran en cercavila des de l'Ajuntament fins el patí del cafè Nou, per afegir-se a la celebració del Llibre Gengant i portant un conte perquè també l’il·lustrin.

Dir que en el marc de la diada de Sant Jordi, la tarda del dia 21 i el matí del 22, es farà jornada de portes obertes a la Presó, per conèixer des de dins l'edifici i el seu futur com a Espai de les Arts.

 

Informa: A.Gual