Mataró es prepara per rebre el 2019

Tot a punt per una nova edició de l'Operació Cap d'Any a Mataró. L'OCA, com popularment se la coneix, es tornarà a celebrar a la plaça Santa Anna amb la voluntat de superar els més de 4000 assistents de l'any anterior. Aquesta festa popular de cap d'any, arrencarà a 2/4 d'1 de la matinada,  s'allargarà fins a 2/4 de 7 i comptarà amb la música de PD Amab i DJ Kilian.

Tot començarà però una mica abans, a la Plaça de Santa Maria, on els mataronins podran sortir a fer les campanades al carrer i començar així l'any plegats. Seguidament, i en cercavila, els assistents aniran fins a la Plaça Santa Anna on arrencarà l'OCA 2019. Escoltem a Arnau Fadó, membre de l’organització.

A la tarda del mateix dia 31 hi haurà l'OCA infantil. Serà a partir de 2/4 de 6 a la mateixa Plaça Santa Anna , on s'hi faran tallers i diferents espectacles d'animació. Una versió de l'OCA per tal que els més petits de la casa també puguin participar de la festa.

L'OCA es tira endavant cada any gràcies a la feina que fan un grup de voluntaris des de l'Associació cultural l'Oca de Mataró.

 

Per un Cap d'Any lliure d'agressions sexistes

L’OCA 2019 vol ser una festa lliure d’agressions sexistes. És per aquest motiu que en aquesta revetlla popular hi haurà dues persones expertes en violències masclistes. L’objectiu és donar informació sobre els recursos que existeixen en aquest àmbit, oferir un espai segur en aquells casos d’agressions o primers indicis de violències i també activar el protocol en cas de necessitat. A més, des de l’Associació Cultural Oca de Mataró i l’Ajuntament fan una crida al civisme i al consum responsable per aquesta nit.

Una nit de Cap d’Any en què també es tornarà a instal·lar el punt informatiu de la campanya “No és no! Cap agressió sexista!” a la zona d’oci del Pla d’en Boet. Aquest punt lila estarà operatiu des de les 12 de la nit fins a les 6 del matí, amb tres persones expertes en aquesta problemàtica. Un punt informatiu que, recordem, està en fase de prova pilot i que ja s’ha instal·lat en altres dates com Les Santes o pont de Tots Sants i es tornarà a instal·lar per la Nit de Reis.

 

Informa: A.Gual/ S.Ruiz