Mataró es prepara per la Processó General de Divendres Sant

La Processó General de Setmana Santa recorrerà aquest divendres els carrers de la ciutat. Aquesta desfilada solemne, patrimoni cultural de la ciutat de Mataró, és l’acte central del programa i el que mobilitza a més persones durant la Setmana Santa a la ciutat. L’any passat es calcula que unes 15.000 persones van sortir al carrer per seguir la processó, que implica a totes les germandats, confraries i als armats de la ciutat. Al igual que l’any passat el punt de sortida serà des de l’interior de la Basílica de Santa Maria, on ja des del matí s’hi trobaran concentrats els diversos misteris per qui els vulgui visitar. Es repeteix també el canvi de recorregut aplicat l’any passat, quan es va substituir el carrer Nou pel carrer Bonaire, oferint així la possibilitat de veure tots es passos en línia i evitant  la maniobra que es produïa entre la sortida del carrer Nou i l’entrada al carrer Argentona. 

La Processó General de divendres està organitzada per la Comissió General de Setmana Santa. Aquesta arrencarà des de la plaça de Santa Maria i finalitzarà a plaça Santa Anna, després de passar per diferents carrers del centre de la ciutat. Aquesta processó aglutina les diferents sensibilitats que es troben representades a la Setmana Santa mataronina, les de tradició més andalusa i les d’arrel més catalana. Així ho va explicar Manel Riera, prior de la Congregació dels Dolors i membre de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, durant el programa d’aquesta casa Calidoscopi.

La processó general arrencarà a 2/4 de 8. Prèviament a les 6 es farà la recollida del Sant crist al carrer Prat de Riba i serà portat fins a Santa Maria.    

 

Les processons alteraran el servei del Mataró Bus

El bus urbà i la circulació de vehicles es veuran alterats tant avui com demà per la sortida de les processons. A partir de les 7 d’aquesta tarda, i fins la finalització de la desfilada dels Armats, les línies 1, 4 i 8 patiran retencions. A més a més, des de les 7 també les línies que transcorren per Cerdanyola patiran retencions i anul·lació de parades per la sortida de la processó de Dijous Sant. Són les línies 2, 6, 7 i 8 en totes dues direccions, tant de pujada com de baixada. Pel que fa al pas de la Processó del Silenci al centre de la ciutat, també s’anul·len parades de Mataró Bus a les línies 1 i 4. De la mateixa manera, la circulació de vehicles es veurà alterada pel pas de les imatges de la processó.

Pel que fa a demà, Divendres Sant, la celebració del Via Crucis Interparroquial pot provocar retencions a les línies 1 i 2, en els carrers pels quals passarà. Ja a la tarda, a partir de les 7 i fins el final de la Processó General, les línies 1, 2, 5 i 6 anul·len diverses parades per facilitar el recorregut dels passos i imatges. En tots els casos es creen parades provisionals per facilitar l’accés als usuaris del bus.

Els canvis i anul·lacions de totes les parades, els poden consultar a la web www.matarobus.cat, clicant sobre avisos.