Mataró es pot comparar amb altres ciutats a través del Perfil de Ciutat

Comparar la ciutat de Mataró amb altres municipis similars com Granollers, Badalona, Terrassa, Mollet del Vallès, Vic o Sabadell, és l’objectiu del Perfil de Ciutat. Els 14 municipis que formen part de la Xarxa d’aquest perfil es comparen entre si a través de diferents indicadors bàsics de qualitat de vida com són l’habitatge, el mercat laboral, la cohesió social o l’activitat econòmica, entre d’altres. Així, l’objectiu final és desenvolupar i aplicar eines i metodologies per millorar, però sobretot per conèixer, el benestar de les ciutats i els seus veïns. L’informe d’aquest 2018 s’ha presentat a Mataró i en el decurs de l’acte hi ha intervingut l’economista, geògraf i coordinador general de l’Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, que ha fet una conferència titulada “Les ciutats i l’estratègia no viuen sense coneixement”. Estela ha destacat la importància del Pla Estratègic Metropolità, que ara ha celebrat els 30 anys i està en procés de renovació, que traça les línies d’actuació de cara al futur. 

Els municipis que formen part d’aquest perfil representen el 12,75 per cent de la facturació del conjunt de Catalunya. Aquesta dada l’ha facilitat l’informe d’aquest 2018 que també ha determinat que, per exemple, la construcció d’habitatge ha augmentat un 7 per cent en aquests municipis. Mataró ha destacat pel creixement dels assalariats a les empreses i se situa com a capdavantera en aquest índex mentre que també s’ha posat sobre la taula l’augment de persones treballadores de més de 45 anys que ha fet disminuir la llista d’aturats de llarga durada d’aquesta edat respecte l’any anterior. Des de l’Ajuntament de Mataró insisteixen amb què l’atur per a ells és una prioritat i que aquest Informe anual els serveix per valorar, entendre i comparar-se amb altres municipis.

L’Informe del Perfil de Ciutat s’elabora cada any des del 2010. L’any passat aquesta xarxa de municipis va ser reconeguda amb el segell europeu URBACT Good Practice entre un conjunt de 97 exercicis de bones pràctiques de tot Europa.
Informa: M.Gómez / J.Masriera

<div id='embed-alacarta-1177' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-1177' data-src='5c06b4b5968cc71ed4fa4422'></script>