Mataró es manifesta en contra de les desigualtats de gènere

Centenars de dones s’han manifestat aquest matí a Mataró en motiu de la vaga feminista del 8 de març. Minuts després de les 11 del matí, la Nacional II davant de l’estació de Renfe s’ha tenyit de lila amb les banderes, llaços i pancartes que portaven les manifestants. Una marxa encapçalada pel lema “Contra l’explotació, juntes som més fortes”. Abans de començar el recorregut, membres del Comitè Vaga Feminista, convocants de la manifestació, han fet la lectura d’un manifest. Han recordat que tot i els avenços aconseguits fins ara en matèria d’igualtat (com el dret a vot), les dones encara es troben en situació de desigualtat i precarietat laboral i han denunciat la pressió estètica a la qual la societat sotmet a la dona.

Una manifestació secundada per dones de totes les edats, des de nenes fins a dones de la tercera edat per reclamar un canvi de la societat en pro de la igualtat. En aquest sentit, Juliana Barcadit, membre del MEM i present a la manifestació, ha assegurat que aquest canvi només s’aconseguirà amb la implicació de tothom.

La manifestació ha recorregut la N-II fins el carrer Jaume Recoder, ha pujat fins el Camí Ral fins arribar a la Plaça de les Tereses. Des d’allà ha pujat pel Torrent i carrer Sant Isidor fins el Camí de la Geganta. Han seguit fins a Plaça Espanya on han desplegat una pancarta i han baixat per la Riera fins a la Plaça de Santa Maria.

Concentració en paral·lel davant de l'ajuntament convocada per CCOO i UGT

Centenars de persones s'han sumat aquest migdia a la concentració que s'ha celebrat a les portes de l'ajuntament. Una manifestació reivindicativa convocada per Comissions Obreres i UGT, amb el suport de Teixit de dones, durant la qual s'ha llegit un manifest, que ha destacat les identitats múltiples que defineixen les dones. Un manifest en el que també s’ha posat de relleu que si les dones paren, s’atura el món. D’altra banda també s’ha exigit que “l’insuficient pacte d’estat contra les violències masclistes” es doti de recursos per fer polítiques públiques efectives i reals. Per cert que l’ajuntament de Mataró també s’ha sumat a aquesta aturada oferint serveis mínims i de fet s’han pogut veure alguns representants polítics en aquesta concentració.

Informa: S.Ruiz/ È.Andrés