Mataró, en contra la violència vers les dones

Per visibilitzar els 93 feminicidis que hi ha hagut aquest 2019 a Espanya, diumenge 93 dones vestides de negre, amb una mascara blanca i un  guant vermell a la mà dreta es van estirar a la Riera i al carrer Barcelona. “Vides segades” va ser el nom d’aquesta acció organitzada per Teixit de Dones per recordar i homenatjar totes les dones que han patit violències masclistes el darrer any. Un acte emmarcat en el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones que va seguir amb una concentració davant l’Ajuntament. Allà, a més d’una actuació musical a càrrec de Maria Juan i Antònia Escalas, es va llegir un manifest en què es va posar nom a cada una de les dones assassinades aquest 2019. Per la regidora d’Igualtat, Feminisme i LGTBI, Marisa Merchán,  poder posar nom a totes aquestes dones és necessari perquè no siguin només una xifra.

L’Escola de Vela de Mataró també es va sumar dissabte al Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones. “Ones contra la violència masclista” va ser el títol de la jornada d’aquest any. Tot i que les condicions meteorològiques van impedir navegar, durant el dia al Port de Mataró es van establir diverses parades informatives i l’exposició “Dones” d’Ernest Compta. També hi va haver una xerrada sobre els orígens de les cases d’acolliment per a dones maltractades i una per explicar en detalls els protocols contra les violències de masclistes. Per la directora de l’Escola de Vela, Diana Cuadras, el punt més destacat de la jornada va ser una taula rodona per debatre sobre tots els tipus de violència masclista amb dones que l’han patit.

A Mataró, els actes del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones seguiran fins al 10 de desembre amb un debat sobre el tractament que fan els mitjans de comunicació de les violències masclistes o l’acció teatral “No solo duelen los golpes” a càrrec de Pamela Palenciano.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera/ P.Villà