Mataró, en contra de la violència vers les dones

Concentració aquest diumenge a les portes de l’Ajuntament en contra de la violència masclista. Una manifestació convocada en motiu del Dia Mundial contra la violència vers les dones que té lloc cada 25 de novembre. Durant la concentració es va fer una lectura de poemes i la lectura d’un manifest.  També es va fer una acció de carrer inspirada en “El conte de la serventa” en què hi van participar 95 dones: 87 recordaven les dones assassinades aquest 2018 a Espanya i 8 simbolitzaven les víctimes dels darrers anys. Un dia de reivindicació que la regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Merchan, espera que no s’hagi de tornar a commemorar. Merchán també reclama el compliment per part de l’Estat espanyol de les polítiques per fer front a la violència masclista.

El dia abans, Amnistia Internacional va realitzar a La Riera un acte de sensibilització contra la violència sexual. A més, es va presentar un informe sobre la violència sexual a l’Estat espanyol que explicita que un 13’7% de les dones de 16 anys o més han patit aquest tipus de violència al llarg de la seva vida. Una problemàtica que segons Laura Huguet, coordinadora del Grup Amnistia Internacional al Maresme, a Espanya està invisibilitzada i que no només és física o psicològica, sinó també institucional. Huguet explica que les víctimes de violència sexual es troben amb moltes traves a l’hora de presentar la denuncia, ser ateses als hospitals o de presentar-se al judici.

Uns actes en motiu del Dia Mundial contra la Violència vers les Dones que seguiran al llarg d’aquesta setmana. Aquest dijous al vespre es presentarà al Foment Mataroní el documental “Deu qanys donant veu a les dones” sobre els 10 anys de Dones reporteres. Fins diumenge també es poden visitar dues exposicions: una a L’Altre Cafè Cultural anomenada “Fotonovel·la: Els micromasclismes no molen” i una altra a la Biblioteca Antoni Comas titulada “Dones, força, canvi”.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera