Mataró doblarà la seva xarxa de carrils bici al llarg del proper any

Mataró preveu doblar la seva xara de carrils bici en el transcurs d’un any. Aquest es l'objectiu del projecte Anella Ciclista, que es va presentar aquest passat dijous al vespre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquest preveu adaptar i millorar alguns dels trams ja existents i construir-ne 10 de nous amb una inversió de pràcticament 1 milió d'euros, la meitat provinent de fons europeus. Un cop completada aquesta anella els principals punts de la ciutat, com ara Porta Laietana, Plaça Granollers o l'estació de Renfe, quedarien units a través d'aquesta xarxa continua per a bicicletes. El projecte també contempla la creació de ramals per connectar tots aquests espais amb els diferents barris.

Aquest projecte serà complementari al de l'anella verda i l'anella blava, que planteja crear un passeig periurbà que encerclarà la ciutat passant per la Riera d’Argentona a l’oest, el passeig dels contrabandistes al nord, la Riera de Sant Simó a l’est i el Passeig Marítim. Tot plegat es troba emmarcat en el Pla de Mobilitat, aprovat inicialment el desembre de 2018, i en el Pacte per a la Mobilitat signat al 2016 per tots els grups municipals que llavors tenien representació a l’Ajuntament.

Paral·lelament a les actuacions que es faran dins aquest projecte, l’Ajuntament construirà en els propers mesos un altre tram de carril bici que transcorrerà pel Camí de Sant Crist i el carrer de Puig i Pidemunt, i que quedarà connectat amb els trams del Camí del Mig i de l’avinguda de Lluís Companys. Aquesta obra forma part del Pla d’Acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica i es finança amb ajuts de la Diputació de Barcelona.

Informa: A.Gual / L.Sanmiquel / M.Torres