Mataró demanarà ser “zona afectada greument per una emergència de protecció civil”

L'Ajuntament demanarà que es reconegui Mataró com a “zona afectada greument per una emergència de protecció civil” per les “moltes afectacions” que ha tingut la ciutat a causa del temporal Glòria. Així ho ha explicat aquest matí l'alcalde, David Bote, qui assegura que el consistori estan en converses amb la delegació del Govern espanyol a Catalunya per poder tenir aquesta qualificació i accedir a fons públics per poder reparar els danys provocats per aquesta borrasca. A més, també ha demanat al Consell Comarcal un Consell d’Alcaldes extraordinari per analitzar quines afectacions ha provocat el temporal al global del Maresme i elaborar estratègies conjuntes la problemàtica. A més, l’Ajuntament va posar en marxa ahir un grup de treball per avaluar i reparar els danys provocats de la borrasca.

Entre els equipaments municipals que segueixen amb afectacions pel temporal hi ha la Piscina Municipal, que seguirà tancada fins la setmana que ve, i el Centre Cívic de Molins, que funciona en serveis mínims i que estimen que recuperi la normalitat aquesta mateixa setmana. Durant el dia d’avui, segons ha explicat l’alcalde, també es preveu que es puguin reobrir diversos trams del Passeig Marítim a mesura que es vagi netejant i restablint-se la normalitat.

Bote també ha destacat que durant aquests dies de temporal, el consistori ha treballat per resoldre les afectacions que hi ha hagut als centres educatius per poder garantir la normalitat a les aules. Després que dimarts se suspenguessin les classes, ahir la majoria dels 30.000 estudiants de la ciutat ja van poder tornar a les aules. Tot i això, l’alcalde ha explicat que hi ha 17 centres amb afectacions diverses, des de vidres trencats a goteres. El centre més afectat és l’Escola Visa Alegre, que ha hagut de traslladar dos cursos a una escola propera.

Sobre el Port, Bote ha detallat que a banda de la desaparició del far, hi ha hagut alguns desperfectes a l’espai públic i comercial. Tot i que el més important, serà saber en quin estat estar el braç del Port un cop hagi acabat el temporal.

En relació als problemes de subministrament elèctric que van deixar ahir a un miler de clients d'Endesa sense llum, Bote ha explicat que va ser provocat per la caiguda de dos torres de mitja tensió, que la companyia havia de reparar ahir, i per diverses petites incidències que estan acabant-se de reparar.