Mataró demana la regulació del preu del lloguer

La proposta d’En Comú Podem Mataró és que es creïn els mecanismes necessaris per controlar el preu dels lloguers

lloguer
Mataró demana la regulació del preu del lloguer

L’Ajuntament de Mataró insta al govern espanyol a regular el preu del lloguer dels habitatges per impedir preus abusius. Una reclamació sorgida d’una Declaració Institucional presentada per En Comú Podem Mataró en Junta de Portaveus i aprovada amb els vots a favor d’ERC-MES, l’abstenció del PSC, que va presentar una esmena que no va prosperar, i els vots en contra de Junts per Mataró i Ciutadans.

La proposta d’En Comú Podem Mataró és que es creïn els mecanismes necessaris per controlar els preus dels arrendaments i que es promoguin baixades dels preus dels lloguers, tant pels contractes futurs com pels que estan en vigor. La portaveu de la formació, Sarai Martínez, afirma que d’aquesta manera s’aconseguirà uns lloguers estables, assequibles i segurs i a la vegada s’assegura una “rendibilitat econòmica proporcionada del lloguer a llarg termini pels propietaris”.

La Declaració Institucional també insta al govern espanyol a aprovar una llei estatal d’habitatge, per blindar-ne la funció social i que asseguri el dret a un habitatge digne.

Informa: S.Ruiz