Mataró defensa amb una festa els drets del col·lectiu LGTBI

Bandera LGTBI

Mataró es va tenyir divendres amb els colors de l’arc de Sant Martí per celebrar la tercera Festa de Tots Colors pels drets del col·lectiu LGTBI. Un acte que va servir per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI, que va tenir lloc el 28 de juny. Entre les activitats, teatre, ball o zumba amb l’objectiu de conscienciar a la societat mataronina sobre el dia a dia del col·lectiu LGTBI. Heidi Pérez, presidenta de l’associació LGTBI Mataró, explica que tot i que en aquest dia a dia no hi sol haver conflictes destacats, encara hi ha comentaris o situacions que poden resultar ofensius.

Tot i ser la tercera edició de la Festa de Tots Colors, la d’aquest 2018 era la primera que organitzava LGTBI Mataró. Una entitat que acaba de néixer i que vol començar iniciatives com xerrades centrades en diversos temes com la salut sexual.

L'origen d'aquesta celebració, va començar a Estats Units, específicament a Nova York, després dels disturbis de Stonewall. La revolta va consistir en una sèrie de manifestacions espontànies i violentes contra una batuda policial que va tenir lloc en la matinada del 28 de juny de 1969, en el pub conegut com Stonewall Inn. Es recorda a aquests disturbis com la primera vegada que Estats Units lluitava pels drets de la comunitat homosexual.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Peñaranda/ J.Masriera