Mataró compta amb un carregador de vehicles independent de la xarxa elèctrica

punt recàrrega

Mataró ha posat en marxa un prototip de punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics que funciona amb un motor de cogeneració a gas natural i és capaç de produir també energia tèrmica per al seu reaprofitament. Un model que, en només mitja hora, pot enllestir el 80 per cent de la recàrrega d’un cotxe elèctric. Es troba ubicat a la via pública en un dels principals accessos viaris a la ciutat, a l’exterior de l’edifici d’oficines del Tub Verd.

El dispositiu es coneix com a COFAST i és fruit d’un projecte innovador finançat per la Unió Europea a través d’Innoenergy. Ha estat desenvolupat per empreses privades i centres d’investigació com ara Naturgyh, amb l’objectiu d’arribar a diferents sectors i usuaris a escala europea.Els avantatges del prototip COFAST respecte a carregadors convencionals són la seva independència de la xarxa elèctrica. L’estació de recàrrega s’alimenta d’un motor de cogeneració a gas natural que, a la vegada que produeix l’electricitat, genera energia tèrmica. Aquesta energia tèrmica residual no es perd, sinó que s’injecta al Tub Verd. Ho ha explicat la Responsable de Nous Negocis de l’empresa Naturgy, Milagros Rey.

En el marc del Pacte per a la Mobilitat i la inversió per part de l’administració municipal en punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, l’Ajuntament ja ha disposat 17 punts per la ciutat que poden donar servei a 34 vehicles.

La targeta de vehicles elèctrics ofereix la possibilitat de fer recàrregues elèctriques a la xarxa de punts gestionats per l’Ajuntament de Mataró, sense cost per a l’usuari.

Informa: O.Debat