Mataró commemora la Diada Nacional de Catalunya amb diversos actes

Mataró celebra la Diada Nacional de Catalunya amb diversos actes institucionals, lúdics i culturals. El programa d'actes es va iniciar aquest passat cap de setmana amb la ballada de sardanes celebrada a la Plaça Santa Anna, organitzada per la Federació d’Entitats Sardanistes i Dansa Tradicional de Mataró i a càrrec de la Cobla 1 d'Octubre.

L'acte central tindrà lloc, com sempre, el mateix 11 de setembre amb l'ofrena floral institucional i d'entitats a Rafael de Casanova. L'acte arrencarà a 2/4 d'11 del matí, serà conduit pel cap de continguts d'aquesta casa Pep Andreu i es podrà seguir en directe per la ràdio, en un programa conduit per la periodista Cristina Salad. L’acte es podrà veure en diferit per televisió a les 15:30h, 19:00h i 22:00h.

Dijous serà el torn de la conferència institucional a la sala de plens de l’Ajuntament. Un sessió que aquest any anirà a càrrec de l'analista social, expert en gestió del canvi i president del Centre per a la UNESCO de Catalunya, Eduard Vallory.

Per cloure el programa d'activitats de la Diada Nacional de Catalunya, el proper dissabte dia 15, a la Plaça Santa Anna, hi tindrà lloc la Mostra de Cultura Popular. Una trobada que pretén posar en  valor les danses populars i els esbarts dansaires i que aquest any vol commemorar el 150è aniversari de l’estudiós i activista Aureli Capmany.