Mataró commemora els 50 anys dels fets de Stonewall amb una exposició

Setmana important per al col·lectiu LGTBI, que divendres celebrarà el dia de l’orgull, amb què es commemora el dia Internacional pels Drets d’aquest col·lectiu. Mataró ha començat els actes celebració amb una exposició i diverses conferències per conèixer l’origen, històries i reivindicacions de totes les persones que han lluitat per aconseguir els drets i llibertats LGTBI. La Biblioteca Pompeu Fabra ha presentat “el Dorado”, una exposició que commemora els 50 anys dels disturbis de Stonewall, fets que donen origen al Dia Internacional que se celebrarà dissabte. José Benito Eres és el president de Associació Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG), encarregada de l’exposició.

A més, també s’ha dut a terme una xerrada amb la mateixa temàtica, per explicar més context històric i, de pas, posar en valor tota la causa. Des de l’associació gay de Barcelona asseguren que és positiu poder comptar amb diverses entitats LGTBI com la de Mataró, que tot just ha acomplert el seu primer any de vida.

Aquest dijous també es durà a terme un acte institucional titulat “Moviments socials i polítiques LGTBI” a càrrec de Joaquim Roqueta, president de l’Associació Gais Positius de la plataforma LGTBI de Catalunya.

 

Informa: M.Rodríguez / J.Masriera​