Mataró commemora el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes

En motiu de la diada, aquest vespre s’ha fet l’habitual lectura del manifest de manera simbòlica davant l’Ajuntament

Mataró s'ha tornat a sumar, un any més, al Dia Internacional contra les violències masclistes, que es celebra avui, 25 de novembre.
En motiu de la diada, aquest vespre s'ha fet l'habitual lectura del manifest de manera simbòlica davant l'Ajuntament. L'acte però s'ha pogut seguir des de les xarxes socials.

L'acció ha inclòs la presentació virtual de l'acció "Sabates Vermelles contra les violències masclistes" la lectura dels noms de les dones i infants assassinats i la lectura del manifest, que ha anat a càrrec de membres de l'entitat Teixit de Dones. L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Mataró, David Bote.

Per demà hi ha prevista la conferència "Les violències masclistes en temps de conflicte", a càrrec d'Alba Alfageme que és psicòloga especialitzada en l'abordatge de les violències masclistes i sexuals. Alfageme també és professora associada de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Girona (UGi), i professora de màster de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest acte central de la programació s'oferirà en streaming a través de la web de l'Ajuntament de Mataró a les set de la tarda.

Des del gener fins a l'octubre del 2020, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha atés 245 dones que han suposat 920 gestions entre assessoraments jurídics (153), atencions psicològiques individuals (494) i atencions d'acollida i seguiment (273). Pel que fa al Servei d'Atenció Integral (SAI) ha atès, en el mateix període, a 35 persones per diferents discriminacions o violències patides per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.