Mataró comença a instal·lar plaques informatives en escultures de la ciutat

La primera placa s'ha instal·lat a l'estàtua "Ligero Equipaje" de Pepe Novellas en un acte amb la família, membres de Dimarts al Llimoner i representants polítics, entre d'altres

Mataró comença a instal·lar plaques informatives en escultures de la ciutat

Donar valor a les escultures públiques que hi ha a la ciutat i als seus artistes. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament vol iniciar un projecte per millorar la informació dels monuments que hi ha a l’aire lliure. Una de les accions d’aquesta iniciativa serà la d’instal·lar plaques de senyalització a aquelles escultures que encara no en tenen. A més de la instal·lació d’aquestes plaques, també s’ha obert un apartat a la pàgina web de Cultura per ampliar la documentació de la setantena d’escultures públiques que hi ha repartides per Mataró. La secció també inclou un mapa per situar cadascun dels monuments i exemples d’escultures desaparegudes.

La primera escultura a la que s’hi ha instal·lat una d’aquestes plaques és l’escultura “Ligero de equipaje”, l’obra de Pepe Novellas dedicada al poeta Antonio Machado ubicada. Durant la presentació de la placa, l’alcalde David Bote va destacar la importància de l’artista Pepe Novellas.

A la presentació de la placa hi van ser presents familiars de Pepe Novellas. Un dels seus fills, Josep Novellas, explicava que és un honor per la família aquest reconeixement al seu pare.

A l’acte també hi va assistir el  regidor de Cultura, Xesco Gomar, la regidora adjunta a Cultura per a les relacions amb les entitats culturals, Maria José Pérez Carrasco, el poeta Manuel Patricio i membres del Dimarts al Llimoner.