Mataró clama contra la desigualtat de gènere durant les mobilitzacions del 8M

Amb pancartes com "Sortim a lluitar pels nostres drets" o "Som la veu de les que no tenen veu", dones de totes les edats van sortir aquest diumenge al carrer per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Un acte festiu però també reivindicatiu que va arrencar a un quart de 12 davant el mural insubmises del nou parc central i va acabar a les 12 a les portes de l'Ajuntament on s'hi va llegir un manifest. L'acte va ser convocat pels sindicats UGT i CCOO i l'entitat Teixit de dones.

Una jornada que es va repetir a diferents punts del territori català i que va servir per clamar contra la desigualtat de gènere. Explica la regidora d'igualtat, feminisme i LGBTI Marisa Merchan que Mataró ha de seguir treballant per ser una ciutat lliure de masclisme i més igualitària i va assegurar que des de la ciutat es treballa amb perspectiva de gènere per tal d'aconseguir-ho.

Durant el cap de setmana també es van celebrar altres actes a la ciutat al voltant del Dia de la Dona. Dissabte la plaça de l'ajuntament va acollir durant tot el dia el Sorori-Art, un recull de diverses activitats i debats sobre la creació artística i el feminisme, mentre que el mateix diumenge l'escola de vela va organitzar l'acte "mar de dones", amb taules rodones, una exposició i la celebració de diverses proves de vela.

Informa: A.Gual