Mataró celebra l'Any Nou Xinès

Mataró celebrava aquest diumenge l'any nou xinès. És la tercera vegada que la ciutat acull aquest acte, impulsat per  l’Associació Espanya Qilu de la Indústria i Comercial a Catalunya amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport de l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil i la Confecció. Segons el calendari xinès, el passat 5 de febrer s'entrava a l'any 4717, que seguint l’esquema cíclic del zodíac xinès és l’Any del Porc. Una festivitat que a la Xina es celebra intensament i que és també molt important per la comunitat xinesa de la ciutat. La desfilada de Mataró va comptar amb una rua de comparses  i elements festius propis de la cultura tradicional xinesa, amb sortida des de davant de l'Ajuntament i arribada al Parc Central, que és on es van fer els parlaments i diverses actuacions.

A l'acte hi van participar l'alcalde David Bote, la regidora de convivència Marisa Merchan, així com personalitats rellevants dins la comunitat xinesa a Catalunya. És el cas de Li Nan, Consul General de la Republica Popular de la Xina a Barcelona, qui va voler destacar la importància que té aquesta festivitat per la comunitat xinesa i va voler agrair el suport de l'Ajuntament de Mataró.

Segons l’Estudi de la Població de l’Ajuntament de Mataró, amb xifres de l’any 2018, la població xinesa és la segona nacionalitat estrangera més nombrosa a la ciutat amb 2.542 ciutadans, després de la de Marroc amb 7.931 ciutadans.

 

Informa: A.Gual