Mataró celebra els 170 anys del tren Mataró - Barcelona

Aquest diumenge s’han complert 170 anys de la posada en marxa de la línia ferroviària Mataró – Barcelona, la primera de la península ibèrica. Una efemèride que es va commemorar dissabte amb la descoberta d’una placa a l’avinguda Maresme cantonada amb el carrer Sant Agustí, on hi va haver la primera estació del ferrocarril. Una placa que van descobrir l’alcalde, David Bote, i el president del Cercle Miquel Biada, Ricard Bonamusa. A l’acte també hi van assistir diverses personalitats com el coordinador del Pla de Rodalies a Catalunya, Pere Macias, o la directora de Renfe a Catalunya, Maite Castillo. Una línia ferroviària que 170 anys després de la seva posada en marxa encara manté vigent la seva importància tant per Mataró com per Catalunya.

Nova edició de  la Fira Ferroviària Mataró Tren

Coincidint amb aquesta efemèride, aquest cap de setmana també s’ha celebrat la Fira Ferroviària Mataró Tren, que per segon any ha tingut lloc al TecnoCampus. Una fira que com ha novetat enguany ha acollit la primera Trobada Internacional Mòduls Júnior de modelisme ferroviari. Una trobada que segons Toni Segarra, ha de servir per potenciar aquest món entre el jovent.

A més de l’exhibició de maquetes, la fira també ha comptat amb conferències, activitats per a tota la família, com conta contes o manualitats i tres exposicions.

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera/ O.Debat