Mataró celebra el Maig Intercultural 2020 virtualment

A diferència d’altres anys, la crisi sanitària en la qual estem immersos ha impedit la celebració del Maig Intercultural 2020 tal com estava previst. Aquesta cita aglutina un seguit d’activitats que commemoren el Dia Internacional de la Diversitat Cultural. Enguany però, els actes han hagut d’adaptar-se al confinament i s’han traslladat a Internet. D’aquesta manera, la ciutadania els ha pogut seguir virtualment des de casa. El tema central d’aquesta edició ha estat la Cultura Popular, les expressions artístiques i la seva transmissió de valors. 

Una de les activitats habituals dins del marc del Maig Intercultural és el Festival Diversita’t. Aquest any, els organitzadors van plantejar-se si dur-lo a terme o no. Finalment, van decantar-se per tirar endavant la que ha sigut la sisena edició sobretot per aportar diversitat cultural al confinament. Asmaa Aouatah, responsable del Festival, afirma que el fet d’estar a casa ha reduït el contacte amb altres cultures.

Mataró presenta una diversitat cultural molt àmplia. A la capital del Maresme hi conviuen moltes llengües però a vegades, segons explicava Asmaa al programa el Mirador de Mataró Audiovisual, no estan representades en els esdeveniments culturals de la ciutat.  

A banda del Festival Diversita’t, el programa també ha apropat a les llars activitats com ara un debat on es va tractar la cultura popular i les expressions culturals tradicionals. A més, també s’ha ensenyat a fer un rangoli que és un dibuix tradicional del Sud de l’Índia o a jugar a l’Aualé, un joc d’estratègia amb origen africà. 

Informa: L.Sanmiquel