Mataró Audiovisual inaugura les noves instal·lacions

Aquest dissabte s’ha inaugurat Mataró Audiovisual, el mitjà resultant de la fusió de Mataró Ràdio i del canal m1tv. El nou mitjà, que estrena instal·lacions al TecnoCampus, començarà a emetre de manera regular una programació renovada a partir de l’11 de setembre. La nova marca oferirà informació radiofònica, televisiva i continguts digitals. Tot plegat serà possible gràcies a la feina de 30 professionals i al suport de més de 150 col·laboradors.

L’acte d’inauguració ha inclòs una jornada de portes obertes i ha comptat amb la presència de representants del món polític i la comunicació local.  L’alcalde, David Bote, ha assegurat que Mataró Audiovisual és un projecte de ciutat que neix amb la voluntat d’oferir "informació de primera mà i de qualitat" a tots els veïns de Mataró. El president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernández, ha destacat "el valor dels mitjans de comunicació local i públics de proximitat". I en una mateixa línia s’ha pronunciat el conseller delegat de la Xarxa, Francesc Pena, per a qui la creació de  Mataró Audiovisual és una "actualització" dels mitjans de comunicació local.  

El nou mitjà públic de Mataró oferirà ara una nova programació que es centrarà al matí en la ràdio i a la tarda en la televisió, tal i com ha explicat la directora gerent de Mataró Audiovisual, Mei Ros. Mataró Audiovisual comença una nova etapa al TecnoCampus, en un espai de més de 200 metres quadrats. A la planta baixa, hi ha el plató de televisió i dos estudis de ràdio del Graduat de Mitjans Audiovisuals que es pot cursar al TecnoCampus i que a partir d’ara serviran com a estudis auxiliars quan sigui necessari. 

En l’acte d’aquest dissabte, l’alcalde i tots els presents han tingut un record per al fundador de l’antiga Televisió de Mataró, Lluís Lligonya, la periodista Anna Palà i el tècnic de so de Mataró Ràdio Ivan Llensa, tots tres ja desapareguts.