Mataró atén prop de 10.000 turistes, un 31% més que l'any passat

El turisme a Mataró augmenta aquest estiu. Des de l'1 de maig i fins el dia 15 d'agost han passat per l'Oficina de Turisme i el nou punt d'informació turística un total de 9.473 persones, el que significa un 31,56 per cent més d'usuaris que en el mateix període de l'any passat. El nou punt d'informació turística situat al Centre Cívic Cabot i Barba ha assolit doncs, el principal objectiu marcat: aconseguir que més del 85 per cent de la gent que hi passi sigui turista. 

Fins a aquest punt d'informació hi han arribat persones directament de l'estació o la platja i la majoria han aprofitat per descobrir Mataró a través de les rutes guiades que s'ofereixen des del servei de Promoció de Ciutat. Un total de 1.855 persones han fet alguna de les rutes o visites guiades i audioguiades  que aquest any s'han ofert en català, castellà, anglès i francès.

Aquest any s'ha repetit també l'experiència del Wifi Platges engegada l'any passat. Els banyistes de les platges de Sant Simó, el Varador i el Callao han utilitzat el servei fins a un total de 3.981 usuaris, el que representa un increment del 115 per cent respecte a la temporada de platja. Des de l'Ajuntament, a més, reconèixen errors tècnics en el sistema que oferia aquest servei a la platja de Sant Simó que treballen per millorar en les properes edicions.

Pel que fa a l'ocupació hotelera i encara en dades provisionals, l'Hotel Atena Port Mataró ha registrat una ocupació mitjana del 93,10 per cent i el New Hotel Colon ha tingut una ocupació del 85 per cent seguit de l'Hotel URH Ciutat de Mataró amb un 82 per cent d'ocupació. Pel que fa a l'origen dels visitants estrangers atesos aquest estiu el lidera en un 44 per cent els turistes francesos, en un 14 per cent procedents del Regne Unit, seguit dels procedents dels Països Baixos, Alemanya o Itàlia.