Mataró aposta pel front marítim per atreure el turisme familiar de proximitat

El litoral mediterrani està considerat com un dels reclams turístics més importants dins del mapa català. Aquest any però, a causa del coronavirus s’estima que molts dels estrangers que havien de fer una estada a la costa de Catalunya han hagut de suspendre els seus viatges. És per això que, aquest estiu, el turisme de proximitat tindrà una paper clau a l’hora de reflotar l’economia de sectors com ara la restauració o l’hosteleria. 

Per tant, tenint en compte que els visitants seran bàsicament de procedència nacional, l’Ajuntament de Mataró ha iniciat una campanya que posa en valor el seu front marítim. Amb aquesta iniciativa pretenen donar a conèixer les seves  platges, activitats nàutiques, comerços, la seva gastronomia i el seu patrimoni per convertir-los en un actiu capaç de captar, precisament, aquest turisme de proximitat. 

Pel que fa a les platges mataronines per exemple, dues d’elles, la del Varador i el Callao estan certificades amb el distintiu Q de qualitat turística que concedeix l’Instituto para la Calidad Turística Española. A més, aquest any compten amb la presència d’un equip de socorristes i 30 informadors que vetllen per la salut i seguretat dels usuaris de les platges. D’altra banda, també s’ofereix un servei de cessió de cadires amfíbies per aquelles persones amb problemes de mobilitat. Per utilitzar-les tan sols cal concertar quan es vol fer servir trucant al telèfon 937 410 225 o adreçant-se a la pèrgola instal·lada a la platja del Varador. 

D’altra banda, durant aquesta època no només es poden aprofitar les platges sinó que la capital del Maresme brinda un ampli ventall d’activitats. Per exemple, el Port de Mataró ofereix diferents propostes aquàtiques com ara el lloguer de motos d’aigua, taules de pàdel surf, windsurf, entre d’altres. Si pel contrari es prefereix optar per un turisme més cultural, els equipaments de la ciutat ja tornen a estar oberts al públic garantint les mesures de seguretat pautades. A més, s’han reprès també les rutes i visites guiades per conèixer el patrimoni de la ciutat. Aquestes i més activitats per fer durant tot l’estiu es poden trobar a la web visitmataro.cat

Informa: L.Sanmiquel