Mataró amplia amb un cicle la seva oferta formativa d’FP

Mataró amplia amb un cicle la seva oferta formativa d’FP

Mataró ofereix per al proper curs escolar un total de 34 cicles de Formació Professional (FP), un més que l’any passat. L’oferta formativa, que imparteixen sis centres educatius, consta de 17 cicles de Grau Mig i de 17 de Grau Superior, distribuïts en 24 famílies professionals, com la sanitat, la química, els serveis socioculturals, el transport  i l’administració. Com a novetat, destaca el nou Cicle Formatiu de Grau Mig en Carrosseria que ofereix l’Institut Miquel Biada i que està enfocat en la reparació de la part exterior dels vehicles.

L’any passat, es van matricular en algun curs de formació professional a Mataró més de 2.700 alumnes. Els directors dels centres educatius que imparteixen l’FP valoren la xifra de forma positiva. Al seu parer, demostra que el concepte que es tenia abans d’aquests estudis ha canviat i que cada vegada són més els joves els que veuen en ells una opció de futur sòlida. La directora de l’Institut Puig i Cadafalch, Rosa Maria Betran, explicava en el programa ‘Calidoscopi’ que l’empenta que se li ha donat a l’FP els darrers anys hi ha contribuït a aquest fet i que, per això, és important que aquest impuls no es perdi.

A Mataró, es pot estudiar FP als instituts Miquel Biada, Puig i Cadafalch, Thos i Codina i Alexandre Satorras, i a les escoles Freta i Pia Santa Anna. En tots els casos, els centres tenen convenis amb empreses de Mataró o d’altres municipis perquè els seus alumnes puguin fer pràctiques, un valor afegit dels estudis – diuen- que beneficien els alumnes, però també els empresaris, perquè els facilita la feina a l’hora de contractar nous treballadors.

La preinscripció als cicles formatius de Grau Mig va acabar el passat 21 de maig. Però encara hi ha temps per preinscriure’s als de Grau Superior. La preinscripció per a aquests cursos es pot fer fins al proper el 5 de juny.

 

Informa: B.Doñate