×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Mataró acull la primera jornada de treball del BluAct fora de Grècia

Mataró acull aquesta setmana una nova jornada del projecte europeu BluAct. Aquesta és la primera trobada que es realitza fora de la ciutat grega del Pireu, municipi que lidera el projecte i que intenta traslladar el seu model emprenedor d’èxit d’economia blava a sis ciutat més d’Europa. Una trobada que comença avui i que durarà fins divendres i que tindrà com a espais de treball el Port de Mataró i el TecnoCampus. De fet, el centre universitari i de recerca serà una dels models d’exemple que Mataró vol aportar a la resta de ciutats. Concretament, es vol extrapolar el model dels Premis Creatic, la incubadora i mentor de projectes pels premis que es volen crear per implementar el projecte BluAct als set municipis que en formen part. Ho explica Jim Sims, expert assessor de la xarxa de transferència de informació i coneixement de la Unió Europea.

Precisament, en la trobada que té lloc a Mataró aquesta setmana els set municipis han d’acabar d’enllestir la preparació d’aquests premis i de la incubadora de projectes. Uns projectes que s’han de basar en l’economia blava, és a dir, aquella basada en el món marítim, però amb un enfocament sostenible tant en la vessant ambiental com en l’econòmica. Projectes com el “Mar en valor” que la regidora de desenvolupament econòmic, Núria Moreno, explica que volen compartir amb la resta de ciutats i alhora conèixer les seves propostes.

A banda de Mataró i el Pireu, també formen part del projecte les ciutats de Ostend (Bèlgica), Galati (Romani), Burgas (Bulgària), Salern (Itàlia) i Matosinhos (Portugal).

 

Informa: S.Ruiz