Mataró acull l'última jornada de la Mostra dels premis VOC

Gairebé una quinzena de curtmetratges en català han passat aquest dissabte pel Foment Mataroní en el marc de la Mostra VOC. Una jornada, impulsada per Òmnium Cultural, per donar visibilitat als projectes finalistes dels premis VOC. Tant amb els premis com amb la mostra, la intenció d’Òmnium és incrementar la producció audiovisual en català. De fet, aquest és el significat de VOC: Versió Original en Català. El president d’Òmnium Mataró-Maresme, Carles Estapé, creu que és necessari estimular als joves perquè produeixin audiovisual en català, perquè és un àmbit en què la llengua catalana hi és poc present.

Els documentals que s’han pogut visionar a Mataró són els quatre finalistes a millor curtmetratge documental i els deu finalistes a millor curtmetratge de ficció. Els assistents a la Mostra han pogut votar el seu curt preferit de cada categoria. Els guanyadors de cada categoria se sabran aquest dilluns, juntament amb el millor projecte de la secció “Sala Oberta”, que escull el projecte més innovador.

Mataró, juntament amb Alella, ha sigut l’última parada de la Mostra VOC, que ha recorregut una trentena de municipis catalans durant el mes de febrer.

 

Informa: S.Ruiz/ P.Costa