Mataró actualitzarà l’Ordenança Municipal de Circulació aprovada el 2009

La Direcció General de Trànsit (DGT) regularà l’ús dels patinets elèctrics al reglament de vehicles. Segons ha avançat l’Agencia EFE, el director general de tràfic, Pere Navarro, ho va explicar a la jornada sobre plans de mobilitat organitzada per la Fundació Pons i el Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA). Segons expliquen, aquests vehicles de mobilitat personal estan proliferant a les ciutats i alguns dels municipis han demanat la seva regulació. De fet, l’Ajuntament de Mataró també ho va fer en el darrer ple municipal que va decidir, a més, actualitzar l’Ordenança Municipal de Circulació i Transport de Mercaderies Perilloses, que és precisament, la que hauria de regular en aquests moments aquests vehicles a la ciutat. Aquesta ordenança però es va fer al 2009 i ara, segons el Partit Popular, s’ha d’adequar a la proliferació d’aquest transport amb l’objectiu de garantir els drets i la seguretat dels conductors i vianants.

La iniciativa local vol regular sobretot l’ús dels patinets elèctrics per tal que s’estableixi la velocitat que poden agafar, les edats de les persones conductores i també la circulació per la via pública. Des del govern han recordat que és un tema molt regulat a hores d’ara en grans ciutats com a Barcelona o Madrid però que municipis com Mataró encara no ho tenen actualitzat. Així, han assegurat que el mes de novembre està prevista l’aprovació del Pla de Mobilitat i ja s’està treballant amb l’actualització d’aquesta Ordenança.

Des del govern també han anunciat que de cara als actes que se celebraran per la Setmana de la Mobilitat Sostenible està previst que el 30 d’octubre, i conjuntament amb la Federació de Municipis, es farà una jornada monogràfica sobre els nous paradigmes de mobilitat a les ciutat amb especial atenció als vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics.

Informa: M.Gómez