Mataró activa noves mesures de prevenció per evitar contagis de Covid-19

L’Ajuntament anuncia noves mesures de prevenció per contenir l'expansió del coronavirus a la ciutat. Entre aquestes mesures i, a banda de l'ajornament del "Mataró s'enlaira", se suspenen totes les autoritzacions d'actes a la via pública amb un aforament superior a les 100 persones i és obligatori als parcs i places de la ciutat fer ús de la mascareta, mantenir una distància de 2 metres, no fer ús de les pistes esportives de lleure però tampoc els jocs infantils ni els aparells d'activitat física. Tampoc es pot tocar el mobiliari urbà ni seure en grups als bancs. A més, es limita la capacitat als equipaments municipals a una ràtio mínima de 4 metres quadrats per persona i si ens fixem precisament a la distància, a les platges també es limita de nou. Així la capacitat és d’una ràtio mínima de 12 metres per persona a les platges mataronines i, a més d'evitar l’ocupació dels primers 6 metres de la vora del mar i mantenir la distància física, cal mantenir una distància de 4 metres amb els objectes com tovalloles, para-sols o gandules. L’Ajuntament ha demanat al Consorci del Port que tanqui la platja de Pequín i també es tanquen els equipaments esportius i les àrees infantils de les platges. Les guinguetes tampoc podran programar actuacions i espectacles en directes.

El consistori també recomana que no hi hagi contacte físic amb persones que no es conviu habitualment i que les trobades amb aquestes siguin d’un màxim de 10 persones. Es demana que s’eviti el consum d’aliments, begudes i tabac a la via pública i que la població segueixi aplicant els tres elements, que segons l’Ajuntament són “indispensables”: rentar-se les mans, respectar la distància i posar-se la mascareta.

Mataró segueix tenint activat el Pla bàsic d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació amb la pandèmia de la Covid-19 en fase d’alerta. Es preveu que aquest dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcalde de la ciutat, David Bote, es reuneixin per seguir treballant conjuntament en les actuacions de prevenció del coronavirus a Mataró.

Informa: M.Gómez