Mataró activa l'alerta per onada de calor amb més de 35 graus

Activada a Mataró l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per l’onada de calor que ha arribat aquesta setmana a tot el territori català.  La capital del Maresme ha superat aquest divendres la temperatura considerada límit per activar l’alerta, que és de 34,3 graus centígrads. Cap a dos quarts d’una del migdia, l’estació meteorològica de la zona de la Via Europa havia registrat fins a 35,1 graus. En conseqüència, l’Ajuntament de Mataró també ha activat el Protocol d’actuació per fer front a situacions d’onada de calor com aquesta.

La  Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Es preveu que les altes temperatures afectin tot el territori menys els Pirineus fins a mitjans de la setmana vinent. Les temperatures més altes podrien arribar a l’Alt Empordà, a la franja de Ponent i a les Terres de l’Ebre.

Davant d’aquesta onada de calor, Protecció Civil aconsella a la població hidratar-se molt sovint i evitar sortir al carrer en les hores de més sol. En aquests casos, les persones amb malalties cròniques, els més petits i la gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Per això, cal que s’hidratin encara més.

 

Informa: B. Doñate