Mataró activa en prealerta el Pla Bàsic d’Emergències davant del coronavirus

coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha activat avui, en fase de prealerta, el Pla Bàsic d’Emergències Municipal davant del coronavirus. S’ha constituït un Comitè de seguiment que ja s’ha reunit dues vegades.

D’acord amb les mesures dictaminades per la Generalitat, Mataró també suspendrà a partir de demà dijous, totes les activitats d’oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s’ocupa una tercera part de l’aforament.

El Departament d’Educació ha instat a suspendre tota activitat que organitzin els seus centres educatius que no sigui lectiva, es faci fora del centre i impliqui a alumnes de diferents escoles o personal docent extern. Amb la mateixa idea de no barrejar alumnes de diferents centres, l’Ajuntament suspèn, a partir de demà, les classes de l’Escola Municipal de Música, l’Aula de Teatre, els Espais Joves i les activitats del projecte Patis i Centres oberts. També ha informat que les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses.

Pel que fa als col·lectius més vulnerables, l’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre les activitats programades als Casals municipals de gent gran, tot i que aquests equipaments estaran oberts.

Informa: O.Debat