Mataró activa el protocol per fred i neu

Operari municipal llença sal durant l'onada de fred de 2012. Foto: Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament activa el protocol per fred i obre les portes de l’alberg del fred davant la situació de baixes temperatures que s’espera a partir de les properes hores. Segons les previsions meteorològiques, durant la propera nit i matinada s’arribarà als 0 graus i es preveu que pugui nevar en cotes baixes. S'han activat mesures concretes establertes per aquest protocol. S'ha habilitat l'alberg municipal de Can Soleret, gestionat per la Creu Roja. Aquest atén a les persones sense sostre que necessitin passar la nit a recer. L'alberg disposa de 12 places i estarà obert, durant les properes tres nits, des de les 22h fins a les 8h del matí de l'endemà. A més, també es distribuiran kits per passar la nit entre aquells que no vulguin anar a passar la nit a l'alberg.

D'altra banda, el Servei de Benestar Social ha activat el protocol d'avisos per fer arribar els consells de protecció als més de 1600 usuaris de teleassistència i als 922 de les empreses d'atenció domiciliària de Mataró. A més l'Agència d'Atenció a les Persones amb Dependència fa trucades de seguiment a les persones més vulnerables i fràgils de la ciutat. Són 390 persones, principalment gent gran que viu sola i té malalties cròniques.

Pel que fa al conjunt de la població, l’Ajuntament recomana mantenir-se informats sobre l’evolució de les condicions meteorològiques i seguir els consells de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya davant situacions d’onada de fred i baixes temperatures. Especialment s’aconsella evitar els canvis sobtats de temperatura i estar pendent sobretot de les persones grans, els nadons i infants, i les persones amb problemes respiratoris; vestir-se amb roba adient pel fred si s’ha de sortir de casa i protegir-se cara i cap.

Finalment, el Servei d'Espais Públics ha tancat el sistema de reg de les zones verdes per evitar la formació de plaques de gel si la temperatura baixa dels zero graus. A més, l'Ajuntament té reserves de sal per poder llençar als carrers en cas que sigui necessari.