Mataró acollirà la primera incubadora d’empreses tèxtils de Catalunya 

Reimagine Textile, l’aposta de Mataró perquè la ciutat i el Maresme siguin un referent de la innovació i el desenvolupament del sector tèxtil a Europa, impulsarà aquest any una incubadora d’empreses. La incubadora, la primera del sector tèxtil de tot Catalunya, s’ubicarà al Tecnocampus (TCM) i allotjarà deu 'start-up' en dos espais: cinc empreses emergents que ja formen part d’un programa pilot i cinc de noves que hauran de superar un procés de selecció. 

L’objectiu de Reimagine Textile, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TCM i el centre tecnològic Eurecat, és ajudar el sector tèxtil a reinventar-se a través de la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat. Per això, la incubadora proporcionarà a les empreses diversos equipaments i serveis específics. Així, tindran accés a uns espais destinats a la creació i l’experimentació, un plató fotogràfic, un showroom o una sala de reunions, entre d'altres.

Emma Feriche, la responsable del Reimagine Textile, ha explicat a Mataró Audiovisual que la incubadora és, en realitat, un pas més en l’objectiu general del projecte: "aconseguir que Catalunya sigui el km 0 de la innovació i la producció tèxtil a Europa".

Les 'start-up' que vulguin formar part de la nova incubadora podran presentar els seus projectes fins al proper 18 de setembre. Els criteris que es tindran en compte són, entre d’altres, l’aposta per l’ús de teixits intel·ligents i sostenibles; l’economia circular; la impressió 3D o els processos tèxtils digitals.  

El programa Reimagine Textile compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i està cofinançat per la Unió Europea i la Diputació de Barcelona.

Informa: B. Doñate