Mataró acaba amb les filtracions d'aigua a l'escola de 'Les Aigües' i el Cros

L’Ajuntament de Mataró ha començat aquest estiu les obres d’adequació de les cobertes del Centre d’Eduació Especial Les Aigües i de l’Escola del Camí del Cros. Aquests treballs s’estan realitzant per fer desaparèixer les filtracions d’aigua que patien els centres, sobretot quan plovia. Les obres formen part d’un pla de xoc de manteniment de centres educatius, que inclou la millora ja finalitzada de les cobertes de l’Escola Rocafonda i del centre Àngela Bransuela. L’alcalde de la ciutat, David Bote, ha visitat aquest matí una d’aquestes dues escoles, el Centre d’Educació Especial Les Aigües. Amb ell també hi havia el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, qui ha explicat com anaves les obres.

Com comentàvem, el principal problema que han patit aquestes escoles els últims anys ha estat de la filtració d’aigüa. La directora del Centre d’Educació Especial Les Aigües, Montse Quijo, ha explicat que alguna vegada fins i tot s’havien inundat alguns espais de l’escola a causa de la pluja.

L’alcalde, David Bote, ha recordat que per a l’Ajuntament és fonamental que tots els alumnes de Mataró puguin anar a l’escola en condicions.

Les obres de millora, que acabaran al desembre, han consistit en substituir els panells de l’antiga coberta i en traslladar, per seguretat, els motors dels aparells d’aires condicionat que hi havia al damunt. A més a més, s’han col·locat noves màquines d’aire condicionat per refrigerar el menjador. 

Aquest estiu també s’ha millorat l’accesibilitat a l’escola de Les Aigües perquè els alumnes amb mobilitat reduïda puguin accedir al taller domèstic. En concret, s’ha construït un recorregut adaptat des del vestíbul fins a centre de l’aula, s’ha pavimentat la zona d’accés al pati i s’ha construït una rampa.