Massiu seguiment de l'aturada de país a Mataró

La jornada d'aturada general s'ha viscut intensament a Mataró. Diverses entitats, associacions i col·lectius es van anar sumant des de la vigília a aquesta convocatòria de protesta per la violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el dia de la celebració del Referèndum, considerat il·legal per l'estat espanyol. També l'Ajuntament de Mataró i totes les empreses del grup s'ha afegit a l'aturada, com Mataró Audiovisual, que ha centrat la seva activitat en la cobertura de la jornada de protesta. A l'edifici de l'Ajuntament, avui no hi havia gent esperant al vestíbul perquè tampoc funcionaven les oficines d'atenció ciutadana, tampoc els centres cívics. La policia local ha treballat, però no els serveis administratius de Via Pública. Serveis com Correus, Jutjats, Delegació d'Hisenda han obert les seves portes. La gran majoria de comerços del centre han tancat i molts tenien un cartell avisant del motiu. Només alguns establiments franquícies de grans marques han continuat amb les portes obertes i atenent al públic amb normalitat. Bars i restaurants també tenien tancat i costava trobar una imatge com aquesta, amb una terrassa en plena activitat.

Els centres d'atenció primària de la capital del Maresme només atenien avui les urgències. El servei de Mataró Bus s'ha mantingut com en dies normals, però ha patit moltes alteracions perquè la N2, el Camí Ral i les parades davant de l'estació de Renfe s'han vist molt afectades per la manifestació del matí. El seguiment de l'aturada també ha estat molt important en diversos barris mataronins. Al Pla d'en Boet i Cerdanyola, bona part de les persianes de comerços i bars estaven avall. Bona part de les cadenes de supermercats tampoc han obert avui al públic, tant del centre com d'altres barris. Un supermecat del barri de l'Havana amb les portes tancades i el cartell sumant-se a la vaga tenia els vidres de la porta d'entrada trencats.

D'altra banda, les entitats esportives de la ciutat també s'han adherit, en la seva majoria, a la jornada reivindicativa del dia d'avui secundant la crida realitzada per la Taula per la Democràcia, de la qual la Unió de Federacions Esportives de Catalunya en formen part. Per això han aturat les seves activitats previstes, entrenaments o partits, i han tancat les seves instal•lacions en el cas del Centre Natació Mataró o el Centre Atlètic Laietània. També s’han aturat els equipaments municipals com el Sorrall o la piscina Municipal.

Autoria: Pep Andreu i Cristina Salad