Mascaretes als transports públics per a treballadors

Protecció Civil repartirà a partir de demà, primer dia laborable a Catalunya després de l’aixecament del confinament total, 1,7 milions de mascaretes entre els treballadors que no tinguin més remei que utilitzar el transport públic per anar a la feina. Són mascaretes d’un sol ús que s’estan distribuint aquest dilluns per les demarcacions i que, des de primera hora del matí de dimarts i dimecres, entregaran gratuïtament voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja a les estacions de municipis de més de 30.000 habitants. Mataró serà un d’aquests punts on es repartiran mascaretes a les persones que facin servir el transport públic després que hagin validat el seu bitllet.

El dispositiu es gestiona des del Departament d’Interior, des d’on insisteixen que aquelles persones que no vagin a treballar no surtin demà a buscar una mascareta. De fet, en la compareixença per detallar l’operatiu de repartiment, Isabel Ferrer, directora general de Protecció Civil, ha explicat que a partir del 20 d’abril es preveu que tothom pugui recollir la seva mascareta a les farmàcies amb la targeta sanitària.

Ferrer també ha remarcat que el dispositiu que posen en marxa demà s’ha hagut de dissenyar a contrarellotge i en menys de 48 hores davant la manca d’indicacions per part del govern espanyol sobre com fer aquest procediment. Un fet que, asseguren, ha generat confusió i els ha portat a contactar amb les diferents empreses de transport públic que operen a Catalunya per detectar els punts de més afluència de passatgers. Precisament el nou paquet de mesures aprovat per la Generalitat contempla a partir de demà un increment de freqüències especialment en hores punta. 

Informa: L.Cera