Marxa multitudinària a Mataró contra l’agressió sexual múltiple a Cerdanyola

A la manifestació, que ha aplegat prop de 600 persones, s’ha reclamat més contundència i recursos per evitar nous casos de violència envers les dones

Prop de 600 persones s’han manifestat aquest dilluns a la tarda a Mataró per protestar contra l’agressió sexual múltiple que va patir una jove veïna del barri de Cerdanyola dimecres passat al matí, quan passejava el seu gos a prop de casa seva. La manifestació, que ha començat a la Plaça Illa Cristina i ha acabat davant de l’Ajuntament, ha estat organitzada per l’Associació de Veïns (AV) de Cerdanyola i la Vocalia de Dones de Cerdanyola. Les dues entitats han mostrat el seu rebuig total a la violència envers les dones i han demanat a les autoritats contundència i recursos per evitar situacions similars en aquest barri mataroní.  

El president de l’AV Cerdanyola, Bangaly Touré ha anunciat que, tant els veïns, com les associacions veïnals de Mataró treballaran “de manera conjunta per defensar els drets de les dones” al carrer. “No tolerarem més casos de violència envers les dones”, ha assegurat Touré, qui ha demanat “contundència a les autoritats fins que no es detinguin els culpables” de l’agressió.

Per la seva banda, la responsable de la Vocalia de Dones de Cerdanyola, Silvia Llanto, ha assegurat a Mataró Audiovisual a l’inici de la marxa que les dones del barri es senten ara mateix “abandonades” davant de situacions com aquesta viscuda a Cerdanyola. Però, segons Llanto, el barri no necessita més presència policial, sinó “educació, civisme i respecte per les dones”, una petició que després ha fet davant de l’Ajuntament, entre crits d'alguns manifestants en contra.   

David Bote: “cap agressió sexual ha de quedar sense resposta”

La manifestació ha aplegat centenars de veïns de Cerdanyola i d’altres barris de Mataró, així com representants d’entitats i partits polítics de la ciutat. Els organitzadors havien sol·licitat, expressament, que no hi hagués cap intervenció política quan acabés la marxa davant de l’Ajuntament. No obstant això, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha hagut d’intervenir gairebé al final de la concentració, pressionat per una part dels manifestants, que li han demanat responsabilitats. Bote ha ofert el seu suport total a la víctima de l’agressió, ha dit que té “la convicció i l’esperança”  que es trobaran els culpables i ha afegit que “cap agressió sexual ha de quedar sense resposta”.

Mentrestant, els Mossos d’Esquadra continuen treballant per detenir els presumptes autors de l’agressió sexual, que va tenir lloc dimecres passat a les 6 del matí, a prop de la Torre de Can Palauet, per la zona de l’Avinguda President Tarradelles. Segons diversos testimonis que van socórrer la víctima, els autors de l’agressió van ser quatre homes. El cas, el porta la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) i, per als Mossos, resoldre’l és ara mateix “prioritari”. Per això, des de la setmana estan revisant càmeres de seguretat i, en definitiva, buscant qualsevol indici que permeti identificar-ne els autors.

Informen: B. Doñate i J. Monfort