Maria Pastor subratlla la necessitat social d’aprovar la llei per combatre ocupacions il·legals en 48 hores

Les ocupacions il·legals d’immobles continuen estan a l’ordre del dia a molts municipis de Catalunya, entre ells, Mataró. És per això que a principis de setembre va sortir a la llum una proposta de llei promoguda, entre d’altres, pel Col·legi d’Advocats de Mataró. Una llei que pretenia agilitzar la justícia i poder desallotjar ocupes instal·lats en habitatges il·legalment en 48 hores.

Un mes més tard, la degana del Col·legi d’Advocats de la ciutat, Maria Pastor, insisteix en la necessitat social d’accelerar l’aprovació d’aquesta nova llei per part del Congrés dels Diputats.

Pastor lamenta que molts processos s’allarguen excessivament per culpa de la lentitud als jutjats. Una prolongació de temps que en el cas de les ocupacions beneficia només l’ocupant il·legal.

La degana del Col·legi d’Advocats de Mataró també es va pronunciar respecte dos temes de l’actualitat. Referent a la inhabilitació de Torra va mostrar-se respectuosa amb la sentència però va recordar que des del Consell de l’Advocacia Catalana es va emetre un comunicat en el qual es demanava la revisió de la proporcionalitat de les condemnes.

D’altra banda, creu que s’hauria d’haver permès la presència del rei Felip al darrer acte que el poder judicial va celebrar a Catalunya perquè, afirma, ‘institucionalment tots hem de complir amb la nostra funció’. A més, va destacar que hagués cregut convenient convidar a l’esdeveniment també a la Consellera de Justícia, Ester Capella.

Informa: L.Sanmiquel