×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Maria Pastor, la primera degana del Col·legi d’Advocats en 152 anys d’història

A partir del mes de gener l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró viurà un relleu no tan sols generacional sinó també de gènere en tot el seu organigrama. Per primera vegada en 152 anys d’història, una advocada estarà al capdavant de l’entitat. En aquest cas es tracta de Maria Pastor, la fins ara Secretària de la Junta de Govern de Julio Naveira.

Naveira ha estat el degà del Col·legi d’Advocats de Mataró durant dos mandats, és a dir, 8 anys. Tot i que per estatuts hagués pogut presentar-se i intentar optar a un tercer mandat, va preferir fer un pas al costat per reprendre la seva vida professional i dedicar més temps a la família.

Així doncs, en aquesta ocasió, s’hi van presentar un total de 5 llistes, totes elles amb la peculiaritat que tenien com a número 1 una dona, un fet sense precedents fins ara.

Finalment, al dia de les eleccions celebrades el passat 20 de desembre, tan sols hi van arribar 3: la de Montserrat Bonamusa, la de Patricia Miranda i la de Maria Pastor. Les de Núria Calpe i olga Ortiz es van retirar 1 i 2 dies abans respectivament. Pel que fa als resultats, només 7 vots van atorgar la victòria a Pastor per sobre de Miranda, 109 a 102 vots. Pastor ha destacat fins ara per temes que han estat relacionats amb, per exemple, la protecció de dades i la violència de gènere.

D’altra banda, aquestes eleccions també han trencat una altra barrera i és que els principals càrrecs de la institució també estaran presidits per dones. Susanna Romero serà la nova Secretària, Elisenda Ferrer la Tresorera, Marta Julià la Diputada Quarta i Marta Roca la Diputada Cinquena. La nova junta prendrà possessió el proper mes de gener. Per Julio Naveira, els objectius del Col·legi de cara els propers anys estan ben definits: continuar potenciant la justícia de proximitat i la formació.

El Col·legi d’Advocats de Mataró també ha renovat el President del Grup de l’Advocacia Jove. David Querol, que ha estat fins ara al capdavant del càrrec, cedirà el seu lloc a Albert Estrada.

Informa: L.Sanmiquel