Margarida Colomer rep la distinció Òmnium Mataró 2018

La historiadora Margarida Colomer va rebre divendres la distinció Òmnium Mataró d’aquest any 2018. Un guardó amb el que l’entitat ha volgut reconèixer la tasca professional de Colomer com a estudiosa de la història contemporània, especialment la relacionada amb Mataró i Argentona. Un premi amb el que l’entitat ha volgut reivindicar la importància de conèixer la història local i recopilar i mantenir en la memòria, testimonis i fets que són patrimoni de tots. Documents que, a la fi, són el llegat que han de permetre saber més de l’origen del territori. Una distinció que va agafar per sorpresa a la mateixa Margarida Colomer.

Amb aquest guardó l’entitat vol reconèixer a persones que hagin tingut un paper destacat en l’àmbit social i cultural a nivell de ciutat i comarca. De fet, així ho explicava el president d’Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, que va afirmar, que a la llarga trajectòria i implicació de Colomer en l’àmbit educatiu cal sumar-hi la seva vessant com a historiadora. En aquest sentit, va voler destacar el seu treball de recerca històrica a l’entorn de la lluita obrera i el cooperativisme, alhora que va fer èmfasi sobre l’activisme polític i social, que l’ha acompanyat durant tota la vida.

L’entrega de la distinció a Margarida Colomer es va fer divendres 6 de juliol a la mateixa seu d’Òmnium Cultural. Un acte en el que el també historiador Víctor Ligos que va glosar i va fer un repàs a la trajectòria professional de Colomer. L’acte també va comptar amb una actuació del violoncel·lista Eduard Raventós.

 

Informa: C.Salad/ A.Gual