Margarida Colomer explica els orígens de la Cooperativa del Forn del Vidre

Margarida Colomer va impartir ahir a la tarda la conferència "La Cooperativa del Vidre en els seus orígens" a la biblioteca Pompeu Fabra. La professora de ciències socials i historiadora especialitzada en història contemporània de la comarca del Maresme, va parlar de la creació d'aquesta cooperativa que segons Colomer és la més important del vidre que ha tingut Mataró al segle XX, tant pel que fa a la producció, que representava el 85% del mercat espanyol, com pel model de cooperativa que va funcionar, realment diu, de forma democràtica.

La Cooperativa del Forn el Vidre ha deixat petjada a la història de Mataró. Colomer explica que en aquesta fàbrica hi van confluir dues qüestions molt importants. Per una banda uns artesans del vidre molt bons i, per l'altra, un esperit de lluita revolucionari contra el capitalisme.

La conferència forma part de la programació del Centenari Societat Cooperativa Cristalleres de Mataró 1919-2019 impulsat en col•laboració amb l'Associació Vidre Bufat Mataró.

Informa: J.Peñaranda