Margarida Colomer: "El treball femení ha estat invisibilitzat durant molts anys"

La historiadora Margarida Colomer va ser la protagonista de la xerrada institucional celebrada ahir al vespre, a la sala de plens de l'Ajuntament, en motiu del Dia Internacional de la Dona. Colomer, va fer un repàs a la història del moviment feminista  i a les situacions que van fer que les dones decidissin organitzar-se i reivindicar els seus drets. En aquest sentit va voler fer especial èmfasi all moviment obrer femení i a la lluita per la visibilització de la dona treballadora. La dona afirma, ha treballat sempre, però durant molt de temps aquest treball va ser invisible.

La conciliació de la vida familiar i laboral i posar fi als rols preestablerts, són, segons Colomer, algunes de les tasques pendents en matèria de dona i igualtat. En aquest sentit, afirma que s'ha avançat, però no es pot considerar com una meta assolida.

La primera convocatòria d'aquesta diada de la dona es va celebrar el 29 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa. No va ser però fins l'any 1975, que l'ONU va reconèixer formalment, el que seria el Dia Internacional de la Dona, el dia 8 de març.

 

Informa: A.Gual