Maresme Oncològic aposta per penjar als balcons les samarretes de la caminada

La pandèmia impedeix celebrar la que hagués estat la 13ª edició de la tradicional caminada

Maresme Oncològic proposa fer una balconada amb les samarretes que habitualment venen amb motiu de la seva caminada anual. Degut a la pandèmia aquest any la ja tradicional caminada, que aplega al voltant de 6.000 persones, no es podrà celebrar. L’entitat però treballa per aconseguir recaptar els fons que necessiten i que normalment aconsegueixen gràcies a aquesta cita tan consolidada a la ciutat. Maresme Oncològic convida tothom a adquirir la samarreta d’aquest any i penjar-la als seus balcons. Aquest any l’entitat ha encarregat 3.000 samarretes i ja han aconseguit vendre’n un miler. Una cita que se celebra al voltant del Dia Mundial de la lluita contra el càncer de mama que té lloc avui, 19 d'octubre. 

El de mama és el tipus de càncer més freqüent  entre les dones i s’ha demostrat que la detecció precoç és clau en el bon pronòstic d’aquesta malaltia. Tal com explica l’oncòloga del Consorci Sanitari del Maresme, la doctora Montserrat Velasco, durant la pandèmia no s’han aturat ni els cribratges ni les cirurgies o la quimioteràpia i tractaments. En tots els casos s’ha intentat optar per l’aplicació dels tractaments menys agressius amb l’objectiu de minimitzar les baixades de defenses, davant la possibilitat que les pacients s’infectessin de coronavirus. La doctora assenyala que s’ha diagnosticat i tractat pacients que ja han finalitzat els seus tractaments en plena pandèmia.

Per cert que, durant tota la setmana es poden adquirir les samarretes per penjar als balcons a la seu de Maresme Oncològic i a alguns punts de venda. El diumenge hi ha prevista una sessió de música en streaming de la mà de David Oleart a través de la qual es podran fer aportacions econòmiques. Maresme Oncològic compartirà a les seves xarxes socials l’enllaç per accedir a la sessió.

Informa: C.Sánchez