Manuel Cusachs publica el seu últim llibre

Arriba a les llibreries el nou llibre de Manuel Cusachs, "Història de l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Mataró 1644-1998". La iniciativa de tirar endavant aquest projecte, explica Cusachs, sorgeix d'en Manel Corredor, qui havia estat a la junta d'administradors de l'hospital l'any 1983 i anys després va ser escollit president del Consorci Sanitari del Maresme. Ell va creure que s'havia de donar a conèixer la història de quasi tres segles i mig d'aquest hospital, que les ha vist de tots colors. Un dels fets que descriu el volum, diu l'autor, és la participació activa de l'hospital en altres pandèmies, com la que vivim, que van tocar de ben a prop la ciutat.

Les 383 pàgines del llibre acompanyades per un centenar d'imatges també recullen anècdotes de tota mena, com la visita de la reina Maria Cristina tornant de l'exili, la instal·lació de l'escut de l'Ajuntament a l'entrada de l'antic hospital a conseqüència d'un pledeig fallit per part d'un administrador del centre o el naixement del Foment Mataroní.

El llibre també parla dels diferents doctors reconeguts que han passat per l'hospital com els Viladevall, les monges que durant anys s'han fet càrrec dels malalts o la fusió de l'hospital i la clínica Aliança Mataronina.

Des d'avui ja es pot adquirir el llibre tant a les llibreries de la ciutat com a la de l'Hospital de Mataró.

Informa: J.Peñaranda