Malestar a Vilassar de Mar per una gimcana jove amb contingut sexual

L’Ajuntament admet un error de comunicació amb les famílies però defensa les proves, on alguns menors van haver de col·locar preservatius en un plàtan

Indignació entre diversos pares i mares de Vilassar de Mar per una gimcana  amb contingut sexual organitzada per la Regidoria de Joventut del municipi. La gimcana, que va tenir lloc la nit de 22 de juliol, s’adreçava a adolescents i joves d’entre 12 i 30 anys i va incloure proves com col·locar un preservatiu amb la boca en un pal o en un plàtan o imitar postures sexuals del Kama-sutra. 

La regidora de Joventut, Montse Gual, admet que l’Ajuntament es va equivocar pel fet de no informar les famílies del contingut sexual de la gimcana. Però no hi veu cap error en l’elecció de les proves, perquè, segons ha dit, eren pedagògiques i s’ajustaven a la línia de treball de la seva regidoria. 

Montse Gual, regidora de Joventut de Vilassar de Mar: "És un error el fet de no explicar el contingut de les proves als pares perquè puguin decidir si apunten o no els seus fills a aquest tipus de gimcana. El departament tècnic és qui avala el contingut pedagògic de les proves i ara s'ha de valorar si realment ha funcionat o no"

Algunes de les famílies afectades es plantegen denunciar l’Ajuntament davant la Fiscalia. A banda de rebutjar les proves, es queixen que el Servei de Joventut va publicar imatges a Instagram d’alguns participants – alguns d’ells de només 11 anys –sense pixelar i sense el seu consentiment. Aquest divendres el consistori ha eliminat aquestes publicacions.

Informa: B. Doñate