Més seguretat i convivència: reptes de futur de la Policia Local

En l’acte de commemoració del Dia de la Policia Local de Mataró, s’ha reivindicat la feina del cos, sobretot, durant la pandèmia i la necessitat de recuperar la confiança de la ciutadania.

Fotografia: tvmataró

Aplaudiments, reconeixements i reivindicacions. D’aquesta manera ha tornat el Dia de la Policia Local de Mataró. Aquest acte, que no se celebrava des del 2019, ha tingut lloc aquest dimecres al matí a l’auditori del TecnoCampus. L’esdeveniment ha servit per realçar la funció pública de la policia mataronina i que, tal com ha admès l’intendent sotscap del cos, Xavier Santajuliana, era un “moment esperat pel reconeixement i prestigi”. En el seu discurs, Santajuliana també ha reconegut que després del pas de la pandèmia, la Policia Local és “una organització més forta i més preparada per afrontar els reptes de futur”. Uns reptes que passen per la millora de la seguretat i la convivència a Mataró. 

Xavier Santajuliana (intendent sotscap de la Policia Local): Hem de contribuir decididament a la seguretat i a la convivència a la ciutat i això implica quelcom més que treballar per reduir les infraccions. Suposa ser capaços de generar un clima de benestar i confiança amb la ciutadania. Així, hem de treballar per la seguretat i la convivència i també hem d'esforçar-nos a treballar sobre la percepció de la seguretat. La ciutadania de Mataró ha d'estar i s'ha de sentir segura i protegida per la seva policia. 

Una de les veus que s’ha sumat a l’hora de lloar la tasca de la Policia Local ha estat la de l’alcalde de la ciutat, David Bote. En el seu cas, ha destacat el paper que va jugar el cos durant la pandèmia i ha insistit en que l’esforç i coordinació de les diverses policies amb actuació a Mataró ha permès donar la volta als problemes de seguretat que es van viure l’estiu del 2020. A la seva intervenció, Bote també ha demanat a la ciutadania recuperar la confiança vers la Policia.

David Bote (alcalde de Mataró): Recentment, hem vist imatges d'aldarulls policials a Manlleu, a Badalona, a Barcelona, a Madrid i també, a Mataró. En aquests anys la feina policial no ha estat fàcil. La policia està sotmesa a l'escrutini i a la crítica pública de manera constant. Crec, sincerament, que igual que deixem treballar a metges o enginyers, hem de deixar treballar i mostrar el nostre suport a la policia com a professionals de la seguretat. 

A banda dels parlaments, al llarg de la jornada s’ha donat la benvinguda als nous agents del cos i s’ha reconegut la tasca desenvolupada per membres de la Policia que s’han jubilat, que han traspassat, que porten més de dues dècades servint a la ciutadania o que han tingut alguna actuació destacada en els darrers temps. A més, s’ha agraït i commemorat els altres cossos policials que actuen, també, a la ciutat. Finalment, s’ha posat en valor aquelles entitats, veïns i organitzacions que, a partir dels seus mitjans i recursos, van ajudar la societat durant la pandèmia.