Més patrullatge a la zona d’oci nocturn contra la violència de gènere

Un projecte transversal amb operadors i Ajuntament vol donar major suport en casos de violència sexual

Els Mossos d’Esquadra han augmentat la vigilància a la zona d’oci nocturn del pla d’en Boet amb més patrulles a la zona durant el cap de setmana. Un pla preventiu, que porta per nom "Sense consentiment és violència", treballa a partir de la connexió entre el mateix cos policial, els operadors comercials de la zona i el servei d'assistència a la dona de l'Ajuntament de Mataró. L'objectiu és conscienciar però sobretot reduir les agressions sexuals, un fet delictiu a l'alça els últims anys.

“Des de Mossos d’Esquadra s’ha elaborat un pla operatiu que reforça el patrullatge preventiu nocturn uniformat a la zona d’oci del polígon del pla d’en Boet les nits del cap de setmana” Montse Morcillo, Agent Mossos d’Esquadra

Per la seva part hi ha dos agents més implicats en el projecte. Les discoteques amb un protocol i formació pels seus treballadors i, d’altra banda, el servei d’igualtat de Mataró amb els punts lila.

“El nostre paper és molt important per fer una prevenció i un control del que passa a les nostres sales.” Davant de qualsevol tipus d’acció que pateixi qualsevol client activem un protocol, tots els treballdors estan rebent formació i té consciència del que pot passar i el que ha de fer”.“El protocol es basa en apartar la víctima, se la porta a una sala on estigui més tranquila, s’avisa els Mossos d’Esquadra i s’inicia la investigació interna analitzant les càmeres de seguretat” Ramón Mas, Secretari General Gremi Discoteques BCN

L’objectiu és la prevenció, però si es dona un cas, la màxima és la protecció de la víctima. Dins les discoteques, veuen clau el seu paper. La campanya també controlarà altres tipus de delictes que es produeixen en punts d’oci de la ciutat.