Més de 700.000 turistes han visitat el Maresme aquest estiu

La comarca ha superat dades de 2019 gràcies al creixement del truisme intern. Aquest tipus de turista ha representat el 49,2% del total de visitants

Creix en nombre de turistes que visiten la comarca del Maresme durant l'estiu.Les xifres han superat àmpliament les de 2021 i s’aproximen a les d'abans de la pandèmia, amb un total de 700.000 visitants i prop de 2 milions de pernoctacions. Entre els mesos de juliol i agost l'ocupació hotelera ha estat per sobre el 80%, arribant a la plena ocupació en alguns moments. Aquestes xifres són gràcies sobretot al creixement que ha experimentat el turisme intern, principalment provinent de Catalunya. Pel que fa al turisme estranger aquest encara no ha pogut igualar les xifres de 2019.

Joaquím Arnó. President Consorci de Turisme del Maresme. Estem superant dades de la prepandèmia. Però si els turistes que venen de l'estranger encara no els hem aconseguit recuperar, com és que hem millorat els números? Doncs perquè es va fer un esforç important, sobretot durant l'època de la pandèmia per buscar el turista de proximitat, aquell que ve de Catalunya o de la resta de l'Estat. Això ha fet que s'hagi assentat aquest tipus de turisme i aquesta suma més la dels estrangers que encara no arriben, però arribaran farà que en el futur aquests números encara puguin ser millors.  

Alta ocupació hotelera durant el pont de Tots Sants

L'aposta pel turisme intern hauria de permetre rebre visitants durant tot l'any i desestacionalitzar aquest sector, que representa una part important del PIB de la comarca. Un exemple en trobem en aquest pont de novembre, on novament el turisme domèstic ha tornat a ser el responsable d'omplir hotels a la comarca. Un gir que també és una oportunitat per altres sectors que es beneficien del turisme.

Joaquím Arnó. President Consorci de Turisme del Maresme. Això al darrere deixa restaurants, activitats lúdiques, culturals, patrimonials, rutes... a banda de les activitats típiques d'estiu i això ens dona una esperança. Per exemple, les dades d'ara del pont de Tots Sants indiquen que els hotels que tenien obert pràcticament han omplert. La desestacionalització s'està produint i sobretot s'està produint amb aquell turista de mercat interior, que decideix el cap de setmana, en lloc de marxar lluny quedar-se al territori.

Cada vegada més la tendència hauria de ser que els hotels no haguessin de tancar el mes d'octubre i poguessin allargar la temporada gràcies a aquest turisme intern, que és més propici a desplaçar-se durant tot l'any.

Tags: