Més de 250 nous casos d'Alzheimer cada any, a l'hospital de Mataró

aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta sobretot persones d’edat avançada, però que es diagnostica des d’edats molt més primerenques

El servei de neurologia de l’hospital de Mataró diagnostica 250 nous casos de malaltia d’Alzheimer, cada any. Ho ha dit en una entrevista al programa El Mirador, la neuròloga Pilar Sanz, en el marc del Dia Mundial d’aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta sobretot persones d’edat avançada, però que es diagnostica des d’edats molt més primerenques. Una dada que és una mica inferior al que passava fa menys d’una dècada. Segons la neuròloga de  l’hospital de Mataró, l’avenç en la investigació, els tractaments i una diagnosi precoç està fent que l’allargament de l’esperança de vida i l’envelliment de la població no siguin la causa de l’aparició de nous casos de malaltia d’Alzheimer.

La CEAFA (Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars d’Alzheimer) promou aquest any, el lema ‘zero omissions, zero alzheimer’. Segons la neuròloga de l’hospital de Mataró, a dia d’avui continua fent por aquesta patologia. A més, tal com afirma, en moltes ocasions l’entorn més proper del pacient encara té moltes reticències sobre la malaltia i acaba no reconeixent-la.

A Catalunya, el 2% de la població pateix algun tipus de demència.  86.000 persones amb una mitjana d’edat que s’apropa als 81 anys són pacients afectats per l’Alzheimer; el 64,5% són dones.