Més de 2.100 alumnes celebren el Dia de l’Educació Física a Mataró

El Parc Central de la capital del Maresme ha estat l’epicentre d’una gran festa que ha batut rècord d’inscripcions amb més de 30 escoles de la ciutat

El Parc Central de Mataró ha viscut aquest dijous una gran festa per reivindicar el paper i la necessitat de l’Educació Física entre els més menuts. I és que més de 2.100 alumnes de 3er i 4art de primària d’una trentena d’escoles de Mataró s’hi han donat cita per celebrar el Dia de l’Educació Física.

La jornada ha començat amb totes els nens i nenes repartits pel recinte realitzant, de manera simultània, prop d’una norantena de classes d’Educació Física combinant l’esport amb l’activitat lúdica.

Amb la realització d’aquestes activitats es busquen fites que van més enllà de la pràctica esportiva i posar de relleu i al lloc que es mereix una matèria escolar com és l’Educació Física.

Mamen Pecharroman (mestra Escola Peramàs):  Penso que l’Educació Física ajuda a molts alumnes que, en algun moment, en altres àrees no destaquen molt i que en aquesta sí que ho poden fer. A nivell emocional, i a d’altres nivells, els hi va molt bé.

Albert Parreño (cap estudis Divina Providència): Primer de tot donar-li valor a aquesta àrea [Educació Física] que durant molt de temps ha estat una matèria “maria” que li diuen. A vegades hi ha alumnes que els hi costa més interrelacionar-se i l’Educació Física ens ajuda molt en això. Ja sigui amb esports en equip o individuals, al final hi ha una disciplina i una sèrie d’objectius a complir.

Però els autèntics protagonistes han estat, sens dubte, els nens i nenes que hi han participat. Tots s’han mostrat encantats en poder fer activitats com la d’aquest dijous i han recalcat la importància de l’Educació Física.

El moment àlgid s’ha viscut al final de la jornada, quan una masterclass d’aèrobic ha reunit a totes les escoles davant l’escenari del Parc Central per no deixar de moure l’esquelet com a colofó final.

Aquesta és la cinquena edició d’aquesta iniciativa que, gràcies a l’esport, persegueix uns objectius molt clars.

Jordi Matas (president Consell Esportiu Maresme):  L’esport és aquesta eina tant necessària en la societat actual. Ho hem vist en molts casos: l’esport integra persones diferents i fa que se sentin una. És un equip, una entitat, uns valors compartits entre tots siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin.

David Bote (alcalde de Mataró):  L’esport és salut i també socialització i valors. És molt positiu per la construcció de la ciutat una jornada com aquesta que vol promoure i vol fer que l’esport arribi a quanta més gent millor, fent-ho des de la base, des dels més petits.

Anna Chillida (directora general de l’Alumnat de la Generalitat): L’escola s’obre a la ciutat i la ciutat s’obre a l’escola i a més amb una activitat com l’Educació Física que porta tota una sèrie d’avantatges, com el foment dels hàbits saludables o la interacció entre l’alumnat. Crec que avui és una jornada rodona.

Enguany, la celebració del Dia de l’Educació Física a Mataró ha tingut tant d’èxit que des de l’organització s’ha anunciat que s’ha batut el rècord de participants inscrits en l’activitat.