Més d’una vintena de denúncies per punxades al juliol a Catalunya

La policia autonòmica té comptabilitzats 25 casos per punxades a entorns d'oci nocturn, incloent-hi els dos de Mataró. De moment, manté totes les línies d’investigació obertes.

Els Mossos d'Esquadra han rebut des del 10 de juliol fins a aquest dimarts més d’una vintena de denúncies per punxades en entorns d’oci nocturn d'arreu de Catalunya. Entre aquests casos, es troben els de les dues noies que haurien estat víctimes de punxades la nit de divendres a dissabte a Mataró.

Segons el darrer balanç dels Mossos, haurien denunciat els fets a la policia 24 noies i un noi. Les punxades s’haurien produït sobretot a Lloret de Mar i a Barcelona, però també a localitats turístiques, com l’Escala i Salou, i a Mataró

Fins ara, cap cas ha derivat en delictes associats a la submissió química, com agressions sexuals o robatoris. I tampoc no s’han detectat restes de drogues a cap dels denunciants. Per això, totes les línies d'investigació estan obertes.  

Els símptomes relacionats a la submissió química, la intoxicació pensada per agredir una persona mig inconscient, són somnolència, marejos, nàusees i vòmits, pèrdua de la vista i l’olfacte i desorientació, entre d’altres.